Kultura     | 31.10.2019. 12:15 |

Peti Festival bajke za djecu i odrasle počinje sutra u Sarajevu

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 31. oktobra (FENA) - Festival bajke za djecu i odrasle bit će održan već petu godinu od 1. do 15. novembra u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, u organizaciji i produkciji Udruženja za podršku obrazovanja, odgoja, kulture i tradicije "Bajka".

Ove godine Festival će okupiti goste-pripovjedačice i pripovjedače iz Kanade, Hrvatske i Srbije te Bosne i Hercegovine.

Osnivačica Festivala Željka Lemez najavila je na današnjoj konferenciji za medije neke od učesnika Festivala, te istaknula da će nastupiti jedna od najboljih evropskih pripovjedačica iz Hrvatske Jasna Held, koja će sutra u Centru kulture i mladih Općine Centar (CKM) otvoriti Festival predstavom "Bajke starog Dubrovnika".

- Pred Jasne Held nastupit će Sabina Gvozdić iz Ogulina, zatim trupa Aster iz Dubrovnika koja će uz lutkarsku predstavu ispričati bajku "Ivica i Marica" - kazala je Lemez.  

Pripovijedanjem bosanskohercegovačke glumice Tatjane Šojić Festival će biti zatvoren u petak 15. novembra.

Na Festivalu će također učestvovati Lynda Howes, Sabina Gvozdić, Šarah Abu-Sharar, Marina Đorđević, Željka Lemez, trupa "Aster" Dubrovnik, Udruženje prijatelja waldorfske pedagogije, Udruženje za dječiju kulturu "Žar ptica", Storytellers of Canada, Valdorf društvo Srbija, Valdorfski vrtić "Mala vila", "Djetlić", Udruženje za promovisanje dječijeg stvaralaštva i Biblioteka Sarajeva.

Koproducent Festivala je JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Festival je dobio preporuku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Marina Đorđević: Bajke moralna pouka za sve uzraste, vraćaju nas ljudskim i životnim vrijednostima

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije