FENA biznis     | 31.10.2019. 14:00 |

Raiffeisen banka donirala tri igrališta u vrijednosti višoj od 43.000 KM

FENA Saopćenje

U 2019. godini postavljena Rafa Žirafa igrališta u vrtićima u Livnu, Bosanskoj Krupi i Banjoj Luci


Više od 700 mališana posjetilo Raiffeisen Centralu i poslovnice povodom Svjetskog dana štednje
 

„Posvećenost ovom projektu se temelji na Raiffeisen vrijednostima i osnovnim principima strategije održivosti naše Grupacije, u skladu s kojima Banka nastoji doprinijeti zajednici u kojoj posluje. Obilježavajući Svjetski dan štednje na ovaj način smo Bosnu i Hercegovinu učinili bogatijom za 33 dječija igrališta. Vodili smo računa i o sigurnosnom aspektu kao i zaštiti okoliša, te da mobilijar zadovoljava sve neophodne standarde. Vjerujem da će nova igrališta mališanima biti zabavna i da će tu rado provoditi svoje vrijeme“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Tokom ove godine postavljena su i svečano otvorena Rafa Žirafa igrališta u: Dječijem multietničkom inkluzivnom vrtiću „Sunčani most 2“ iz Livna, Dječijem obdaništu i domu učenika Bosanska Krupa, te Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka, a u okviru projekta koji Raiffeisen banka u saradnji s Western Unionom realizuje još od 2008. godine. Ukupna vrijednost ova tri igrališta premašuje 43.000 KM.

Već tradicionalno, povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka ugosti veliki broj mališana. Ove godine poslovnice i Centralu Raiffeisen banke je posjetilo preko 700 djece iz škola i vrtića. Oni su imali priliku da se, u prijatnoj i veseloj atmosferi, upoznaju s osnovama bankarskog poslovanja te im je još jednom naglašen značaj štednje za bolju budućnost.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

Kontakt informacije:

Raiffeisen BANK d.d.
Bosna i Hercegovina · 71 000 Sarajevo

· Zmaja od Bosne bb
· S.W.I.F.T.: RZBABA2S
· Raiffeisen direkt info: 081 92 92 92
· Fax:  +387 33 21 38 51
·  www.raiffeisenbank.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saradnja Raiffeisen banke i Ekonomskog fakulteta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo