FENA biznis     | 01.11.2019. 09:43 |

Kako racionalno koristiti energiju u svakodnevnom životu?

FENA Saopćenje

Edukativni događaj sa ciljem promovisanja energetske efikasnosti i pružanja savjeta o mjerama energetske efikasnost

U subotu, 02.11.2019. godine, u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj“, bit će organizovan edukativni događaj, s ciljem promovisanja i povećanja svijesti javnosti o važnosti energetske efikasnosti.

Svi građani su dobrodošli u TC Delta, od 11:00 do 15:00 sati, gdje će prisutni biti u prilici porazgovarati sa ekspertom sa iskustvom u oblasti energetske efikasnosti i zaštiti životne sredine. „Dom koji štedi zlata vrijedi“ slogan je kampanje, a edukativna maketa sa primjerima energetski efikasne kuće pomoći će građanima da obogate znanje i usvoje pozitivne prakse koje mogu svakodnevno primjenjivati u svom domu i time znatno smanjiti troškove i unaprijediti komfor.

Projekat "Zeleni ekonomski razvoj" u BiH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS-a i Fondom za zaštitu okoliša FBiH, entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, kantonalnim ministarstvima, jedinicama lokalne samouprave te drugim partnerima. 

Više informacija o samom projektu „Zeleni ekonomski razvoj”, kao i niz edukativnih brošura sa savjetima kako štediti energiju i aktivno doprinijeti smanjenju zagađenja životne sredine, možete pronaći na web stranici www.ged.ba.

 

Kontakt informacije:

Via Media d.o.o. 

Vrbaska 1, 71000 Sarajevo
T (+387 33) 72 00 20 
F(+387 33) 72 00 21
press@viamedia.ba
www.viamedia.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Via Media i Bingo najuspješniji na vodećem digitalnom festivalu u regiji

Via Media najnagrađivanija agencija u BiH

Via Media apsolutni pobjednik na Sempl-u

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'