Stranačke aktivnosti     | 01.11.2019. 13:25 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Pandurević: Dodik je prihvatio ANP?

„Srpska demokratska stranka poziva lidera SNSD-a Milorada Dodika da javnosti kaže kakve i u čije ime vodi razgovore oko ANP, s obzirom na to da je lider SDA Bakir Izetbegović sinoć na RTRS obznanio da su ''blizu kompromisa''“ – kazala je danas Aleksandra Pandurević, visoki funkcioner SDS.

Pandurević kaže da je vrlo zanimljivo da je od dežurnog negativca na RTRS, preko noći, gospodin Izetbegović postao glavni pozitivac koji eto kaže da nema članstva u NATO-u bez podrške Srba i da neće formirati vlast bez SNSD-a, ali pri tome najavljuje kompromis po pitanju ANP.

„Redukovani ili neredukovani, ANP je korak ka članstvu u NATO, nakon kojeg nema povlačenja i nema više :''Mi nećemo u NATO''. To znaju i Dodik i Izetbegović. Za žabu koju je Dodik očito spreman progutati, izdajući srpski nacionalni interes što mu ne bi bilo prvi put, Izetbegović mu pokušava pružiti alibi u vidu floskula ''nema članstva u NATO bez Srba'“ – istakla je Aleksandra Pandurević.

Pandurević je kazala da je vrlo zanimljiva ta simbioza Dodika i Izetbegovića u kojoj jedan drugom čuvaju leđa.

„Malo se svađaju, a onda Bakir Dodiku izabere četiri delegata u Dom naroda, pa se opet svađaju, pa onda Dodik ipak Bratiću čuva poziciju potpredsjednika NS RS . Onda se opet malo svađaju, pa Dodik prijeti hitnom sjednicom NS RS koju zaboravi Bakiru za ljubav, pa se onda opet svađaju , a tajno dogovaraju ANP i kunu se na vječnu odanost. Izgleda da obojica misle da su svi pored očiju slijepi“ – zaključila je Aleksandra Pandurević.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo