Bosna i Hercegovina     | 01.11.2019. 13:51 |

U Goraždu sin satarom pokušao ubiti 82-godišnjeg oca

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 1. novembra (FENA) - Tužilaštvo Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde zatražilo je jednomjesečni pritvor za osumnjičenog K.S (1963.) koji je u noći 31. oktobra pokušao ubiti svog oca K.Š. (1937.) u ulici 43. drinske brigade u Goraždu.

U međuvremenu osumnjičeni je zadržan u pritvoru još 24 sata.

U kantonalnom tužilaštvu ističu da je K.S nakon kraće prepirke oca udario satarom u predjelu glave, a potom se sam prijavio u prostorije MUP-a BPK Goražde.

-Tužilaštvo je ovaj događaj kvalifikovalo kao ubistvo u pokušaju, osumnjičeni se sam prijavio nakon počinjenog djela u MUP BPK, a u ovom trenutku Tužilaštvo je nakon uzimanja izjava i prikupljanja dokaza podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu u Goraždu za određivanje pritvora za osumnjičenog - kazao je kantonalni tužilac u Goraždu Predrag Golubović.

Dodao je da su tokom uviđaja pribavljeni određeni dokazi, dok će se naredne sedmice obaviti i vještačenje.

-Oštećena osoba je zadržana u Kantonalnoj bolnici s obzirom da riječ o starijem licu narušenog zdravlja. On je zadobio dvije posjekotine u predjelu glave, riječ je o velikim posjekotinama prema preliminarnim rezultatima. Još nemamo nalaz vještačenja o karakteru i vrsti povreda, međutim ono što se vidi iz preliminarnog nalaza što je dostavljen iz Kantonalne bolnice, oštećeni je trenutno stabilan – dodao je Golubović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo