Bosna i Hercegovina     | 02.11.2019. 10:04 |

Poljoprivrednici prijete 'radikalnim koracima' ako se ne usvoji program poticaja

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 2. studenoga (FENA) - Predstavnici Seljačkog saveza FBiH održali su u četvrtak u Livnu sastanak s izaslanstvom Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ), predvođenim predsjednikom Vlade Ivanom Jozićem, na kojem se razgovaralo o Programu poticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2019. godinu.

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a i Ministarstvo pravosuđa i uprave HBŽ-a hitno otklone nedostatke i usuglase potrebne korake kako bi Program poticaja mogao dobiti pozitivno mišljenje Ministarstva pravosuđa i uprave HBŽ-a, priopćeno je iz Seljačkog saveza FBiH.

Prema postignutom dogovoru, Program će se nakon toga dostaviti Uredu predsjednika Vlade HBŽ-a, koji bi najkasnije do 5. studenoga trebao sazvati sjednicu Vlade HBŽ-a na kojoj bi se razmatrao i usvojio taj dokument.

"Ukoliko Vlada HBŽ-a i ovaj put izigra poljoprivredne proizvođače zbog svojih unutarnjeg politikantstva raznim ucjenama unutar vlade, a sve na štetu poljoprivrednih proizvođača, bit ćemo prisiljeni na radikalne korake u zakonskim okvirima. To se odnosi na blokadu prometnica i institucija vlade na prostoru HBŽ-a", poručili su iz Seljačkog saveza FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'