Najave     | 02.11.2019. 10:23 |

Redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. studenoga (FENA) - Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje redovito zasjedanje u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (Ulica Josipa Stadlera 13) 4. i 5. studenoga.

Uz redovite teme biskupi će tijekom zasjedanja razmotriti i okvirni prijedlog zajedničkog programa šeste pastoralne godine za svećeničke kandidate, saslušati izvješća te se osvrnuti na neka aktualna pitanja, najavila je Katolička tiskovna agencija.

Na početku zasjedanja biskupi će se susresti s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom.

Članovima Biskupske konferencije BiH na početku zasjedanja pridružit će se umirovljeni varšavski nadbiskup mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje.

Svoje sudjelovanje na zasjedanju potvrdili su biskup dubrovački mons. Mate Uzinić kao delegat Hrvatske biskupske konferencije, zatim biskup skopski i eparh strumičko-skopski mons. Kiro Stojanov kao delegat Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda, umirovljeni biskup iz Linza mons. Maximillian Aichern kao delegat Austrijske biskupske konferencije i apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić.

Konferencija za novinare planirana je utorak, 5. studenoga, u 12 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, a predstavnicima medija obratit će se predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić i dopredsjednik Biskupske konferencija BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

BK BiH zasjedala u Mostaru: Svećenika u BiH sve manje (VIDEO)

BK BiH zasjedala u Mostaru: Svećenika u BiH sve manje

U srijedu zajedničko zasjedanje biskupskih konferencija Hrvatske i BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta