Svijet     | 02.11.2019. 11:48 |

Palestinac ubijen, dvoje ranjenih u napadu izraelske vojske

FENA Internet

GAZA/JERUSALEM, 2. novembra (FENA) - Palestinski militanti ispalili su niz raketa na Izrael, a izraelska vojska odgovorila je valom zračnih napada prije zore u Gazi pri čemu je jedna osoba smrtno stradala u subotu, saopćili su palestinski i izraelski zvaničnici.

Izraelska vojska saopćila je da je imala za metu mjesta u kojima je prisutan Hamas, islamistička militantna grupa koja vlada Gazom, nakon što su palestinski militanti kasno u petak ispalili 10 raketa.

Antiraketni sistemi presreli su osam raketa. Jedan projektil pogodio je kuću u gradu u blizini granice, uzrokujući štetu, ali ne i žrtve, objavila je policija.

U južnoj Gazi, medicinski službenici i lokalno stanovništvo saopćili su da je pogođena mala kuća u kojoj je ubijen 27-godišnji civil i ranjeno dvoje drugih, javio je Reuters.

Nijedna od naoružanih grupa u Gazi nije preuzela odgovornost za ispaljivanje raketa. Izraelska vojska rekla je da je Hamas u konačnici odgovoran za napad.

Izrael i Hamas vodili su tri rata u proteklih deset godina, a prekogranične napetosti su žestoke i ovakvi incident nisu rijetki.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'