Sport     | 03.11.2019. 16:20 |

Dino Sinovčić evidentni kandidat za POI 2020.

FENA Agencije

ZAGREB, 3. studenoga (FENA) - Odlukom tijela Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) hrvatski plivač Dino Sinovčić postao je evidentni kandidat za nastup na paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Plivač splitskog Cipla izborio je put u Tokio nakon što je 12. rujna u Londonu na WPS svjetskom paraplivačkom prvenstvu u disciplini 100 leđno, kategorije S6, osvojio zlatnu medalju..

"Izuzetna mi je čast, ali i odgovornost da se u Tokiju prikažem u najboljem svijetlu," kazao je Sinovčić dodavši: "Nakon paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine već otprilike znam što me očekuje. Sve ću učiniti da se kvalitetno pripremim u svakom segmentu mog nastupa. Do tada ostaje da se u potpunosti posvetim plivanju i predano realiziram program mog trenera Slobodana Glavčića s konačnim ciljem osvajanja paraolimpijskog odličja“, zaključio je paraolimpijac Dino Sinovčić, prenosi Hina..

Njegov trener i izbornik paraolimpijske plivačke reprezentacije Slobodan Glavčić naglasio je kako je Dino veliki profesionalac.

"S Dinom sa počeo raditi 2006. kada je imao 14 godina. Bio je željan učenja i to sam iskoristio da pravilno i do savršenstva ovlada leđnom tehnikom plivanja. Dino je veliki profesionalac. Niti jedan dogovor, niti jedan trening, niti jednu akciju nije loše odradio. Naime, na našem putu nismo bili orijentirani isključivo na plivanje. U četvrtak je dao zadnji ispit na stručnom studiju Kineziološkog fakulteta u Splitu, smjer plivanje, tako da je realnost i diploma do kraja godine“.

Glavčić je naglasio kako pripreme za Tokio počinju 4. studenog.

"Imali smo mali odmor do početka priprema za POI koje počinju 4. studenog odlaskom u Sarajevo, te odmah potom nastavljamo put Dubrovnika. Ključni dio priprema je odlazak 1. prosinca u Zagreb u trajanju od tri tjedna na treninge prevencija od ozljeda kako bi sljedeće godine Dino mogao u potpunosti ispuniti trenažni plan i program bez straha od ozljeda. Slijedeću sezonu otvara nastupom na Cro Openu u Splitu 25. i 26. siječnja, poručio je Glavčić.

U ovom trenutku hrvatski parasport ima dva putnika na paraolimpijske igre Dinu Sinovčića i njegovog sunarodnjaka Ivana Mikulića koji je nastup u Tokiju osigurao osvojivši brončanu medalju na nedavnom Europskom parataekwondo prvenstvu u Bariju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Vlada Tuzlanskog kantona i ove godine pokrovitelj 'Izbora sportiste godine'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana