Svijet     | 04.11.2019. 12:34 |

U bombaškom napadu u sjevernom Afganistanu ubijeno osam civila

FENA Internet

PUL-E-KHUMRI, 4. novembra (FENA) - Osam afganistanskih  civila ubijeno i šest je ranjeno u detonaciji eksplozivne naprave podmetnute kraj puta u Pul-e-Khumriju, prijestolnici sjeverne pokrajine Baghlan, saopćila je u ponedjeljak lokalna policija.

- Incident se desio u devet sati ujutru po lokalnom vremenu kada je vozilo koje je prevozilo civile prešlo preko improvizirane eksplozivne naprave,  što je rezultiralo pogibijom osam ljudi među kojima su četiri žene, dvoje djece i dvojica muškaraca - izjavio je pokrajinski policijski portparol Ahmad Jawid Besharat za Xinhuu.

Eksplozija se desila u  Akakhilu, regiji u oblasti Dand-e-Shahabuddin u predgrađima Pul-e-Khumrija, kazao je portparol, dodajući da su ranjeni civili, od kojih su neki u kritičnom stanju, prebačeni u obližnju bolnicu i da će najbliža rodbina žrtava biti obaviještena. 

Incident se desio nakon što su afganistanska vojska i policija otkrili i demontirali dvadesetak improviziranih eksplozivnih naprava i nagaznih mina u operacijama potrage u nekim dijelovima  Baghlana u nedjelju.

Policijski zvaničnik osudio je "neprijatelje mira", kako naziva militantni talibanski pokret, za napad. 

Talibanski militanti koriste neke eksplozivne naprave kućne izrade za napade na snage sigurnosti, također izazivajući žrtve među civilima.

Sedam ljudi, među kojima četiri člana iste porodice, ubijeno je u subotu u sličnom  incidentu u istočnoj pokrajini Paktia.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Broj ubijenih u ruskom zračnom napadu na ukrajinski grad Černihiv porastao na 18

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskoj ofanzivi na Gazu porastao na 33.899

Izraelski tenkovi prodrli u sjever Pojasa Gaze, ubili 11 Palestinaca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'