Regija     | 04.11.2019. 13:48 |

Vučić očekuje dodatnu potporu od Palmera i SAD-a

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 4. studenoga (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka u ponedjeljak sa specijalnim izaslanikom State Departmenta za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom da je poznato da su stavovi Srbije i SAD o Kosovu različiti, ali da je zahvalan Palmeru jer je bio spreman da čuje i sasluša šta Srbija misli.

Palmer je rekao da je odluka EU da ne otvori pregovore sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom povijesna greška i loša poruka Zapadnom Balkanu, prenijela je Radiotelevizija Srbije.

Vučić je nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom State departmenta za Zapadni Balkan u ponedjeljak u Beogradu rekao da je zahvalan SAD-u na potpori inicijativi za suradnju između balkanskih zemalja.

Uvjerenja je da će uskoro, za dva ili tri mjeseca, biti nastavljen dijalog Beograda s Prištinom.

Vučić je naveo da griješe i oni među Albancima i u dijelu međunarodne zajednice koji smatraju da je moguće da se pritiskom Srbija natjera da prihvati bilo što suprotno svojim nacionalnim interesima, jer je tako nešto nemoguće.

-Očekujem dodatnu potporu od Palmera i SAD – dodao je Vučić.

Specijalni izaslanik  Matthew Palmer izjavio je da je važno da se na Kosovu poštuju rezultati izbora, i da je sasvim jasno da je Srpska lista zadobila potporu velike većine Srba na Kosovu i pravo da budu predstavljeni u Vladi.

Također je kazao kako je  izuzetno važno poslije neuspjeha da se nađe kompromis o otvaranju pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

 -To je po našem mišljenju povijesna greška i loša poruka čitavom regiji- naveo je Palmer.  

Istaknuo je da Amerika želi da Zapadni Balkan ima europsku perspektivu i  da će uraditi sve što može da ubijedi EU da promijeni stav.  

 

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Mojsilović: Do kraja mjeseca dostavit ćemo Vučiću prijedlog za način služenja obveznog vojnog roka

Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta