Bosna i Hercegovina     | 04.11.2019. 14:38 |

Pendeš - Sabolić: Uspješna saradnja MOBiH s institucijama R Hrvatske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je danas ambasadora Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Sabolića i vojnog atašea te zemlje brigadira Marina Gregorovića.

Pendeš je izrazila riječi dobrodošlice te se zahvalila na podršci koju R. Hrvatska, kao NATO zemlja, pruža BiH na njenom evropskom i evroatlantskom putu. Istakla je značaj realizacije mnogih aktivnosti saradnje dvaju ministarstava, među kojima je školovanje pripadnika MO i OS BiH u Hrvatskoj i zajedničko učešće u mirovnim misijama.

Sabolić se zahvalio na riječima dobrodošlice, kao i na odličnoj saradnji i komunikaciji koju Ministarstvo odbrane BiH ima s Ministarstvom odbrane R. Hrvatske, pri čemu je istakao da je u ovoj godini uspješno realizovano 77 aktivnosti.

Sabolić je naglasio da R. Hrvatska od 1. januara 2020. godine preuzima predsjedavanje Vijećem EU, te da će i u tom kapacitetu pružati podršku BiH na njenom evropskom i evroatlantskom putu.

Saradnja Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine s institucijama Republike Hrvatske ocijenjena je izuzetno uspješnom, te je izraženo očekivanje za nastavkom saradnje.

Pendeš je izrazila očekivanja u pogledu skorog formiranja Vijeća ministara BiH.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Goganović i Todorov o razvoju bilateralne vojne saradnje BiH i Bugarske

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom