Sport     | 05.11.2019. 10:13 |

Borussia protiv Intera u derbiju 4. kola Lige prvaka

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 5. novembra (FENA) - Četvrto kolo evropske nogometne Lige prvaka donosi nekoliko zanimljivih duela, a derbi večeri će biti odigran u okviru grupe F u Dortmundu, gdje Borussia dočekuje Inter iz Milana (21.00). 

Borussia će se na svom stadionu pokušati osvetiti za poraz u Milanu od prije dvije sedmice, kada je italijanski predstavnik slavio s 2:0. Oba tima imaju po četiri osvojena boda, dok se na prvom mjestu sa sedam osvojenih bodova izdvojila Barcelona. 

Katalonci će od 18.55 sati igrati utakmicu protiv praške Slavije, autsajdera koji je u prve tri utakmice uspio osvojiti samo bod i izvjesno je da neće proći grupnu fazu. 

Napoli je jedina ekipa koja večeras ima priliku da pobjedom protiv Salzburga izbori plasman u osminu finala Lige prvaka. Italijani zauzimaju prvo mjesto u grupi E, u kojoj večeras igraju još Liverpool i Genk. Oba susreta počinju u 21 sati. 

U grupi G sastaju se Zenit i Leipzig (18.55), te Lyon i Benfica (21.00), a sve ekipe još uvijek imaju priliku da izbore osminu finala. 

Ekipe Ajaxa i Chelsea od 21 sati igrat će derbi grupe H. Oba tima imaju šest osvojenih bodova, ali Ajax zauzima prvo mjesto zahvaljujući dosta boljoj gol razlici. Remi u tom susretu odgovarao bi španskoj Valenciji, koja bi takvim raspletom meča u Amsterdamu i eventualnom pobjedom protiv Lilla (21.00) preuzela prvo mjesto na tabeli.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!