Bosna i Hercegovina     | 05.11.2019. 11:48 |

'Krimolovci' - Zaprimljena 451 prijava, 22 s korisnim informacijama

FENA Saopćenje

 

ISTOČNO SARAJEVO, 5. novembra (FENA) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u oktobru su registrirali 386 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih su četiri bila s korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 65 prijava, od kojih je 18 s korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, privrednim kriminalom, zloupotrebom službenog položaja i ostalim krivičnim djelima.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 22 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po pet je postupala i SIPA.

U oktobru su primljene 22 povratne informacije od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 32 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020  505, saopćeno je iz SIPA-e.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

AJB DOC Press - Poziv autorima za prijave na treći AJD Industry Days

SFF - Otvoren poziv za prijave na Talents Sarajevo 2024.

Raste broj prijava obiteljskog nasilja, lani u SBK-u 25 posto više kaznenih djela nasilja u obitelji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'