Sport     | 05.11.2019. 13:19 |

Avdić: Nagrade i priznanja puno znače

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. novembra (FENA) - Današnjom konstituirajućom sjednicom 19. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i Radio televizije BiH u Sarajevu kojem je predsjedavao proslavljeni bh. košarkaš Samir Avdić ozvaničen je rad ovogodišnjeg žirija u kojem se i ovaj put nalaze ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

Predsjednik Samir Avdić istakao je da mu je čast što se našao na čelu žirija te poručio da će učiniti sve da odluke i ovaj put budu jednoglasne, te da budu izbarani najbolji kandidati.

- Za mene je posebna čast i privilegija što sam se našao na čelu izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i Radio-televizije BiH. Ovo je posebna stvar za bivše sportiste da se prisjetimo trenutaka kada su nas sportiste birali. Ovakve manifestacije su itekako potrebne i vrijedne i daju vjetar u leđa kako mlađim generacijama, tako i vrhunskim sportistima. Uvijek koristim priliku da kažem da su sportisti naši najbolji ambasadori - istakao je predsjedavajući žirija.

Kao i do sada nagrade će biti dodijeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fair – play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Svečana manifestacija 19. izbor najboljeg sportiste BiH bit će održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, uz direktan prenos na BHT 1. Druga sjednica na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama biće održana 12. novembra u Mostaru u hotel Bristol sa početkom u 12 sati. Treća sjednica je 18. novembra u Banjoj Luci u zgradi Nezavisnih novina, a posljednji sastanak stručnog tijela je na dan same manifestacije u hotelu "Holiday", kada će biti donesene i konačne odluke.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Lana Pudar i Džanan Musa najbolji sportisti BiH

Lana Pudar Sportista godine BiH u izboru OKBiH

Husić, Bilbija i Musa kandidati za sportistu godine u izboru Nezavisnih novina i BHRT-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo