Stranačke aktivnosti     | 05.11.2019. 18:53 |

Saopćenje za javnost SDA USK-a

FENA Saopćenje

Premijeru, očito ne pratite šta rade predstavnici USK na drugim nivoima vlasti

Povodom saopćenja premijera USK Mustafe Ružnića, oglasili su se izabrani zastupnici SDA na državnom i federalnom nivou:

„Premijer USK kao da nema telefon i sekretaricu pa se svim zvaničnicima u ovoj državi obraća putem medija, a ne lično ili putem kabineta. Teško da će nas Krajišnike iko shvaćati ozbiljno ako na takav način međusobno komuniciramo. Predložit ćemo dakle prije svega da premijer Ružnić postavi interese građana iznad lične promocije.

Druga stvar koju smatramo vrijeđanjem inteligencije građana, jeste kad nas na stvaljaje općih interesa ispred političkih poziva čovjek koji se do sada vodio isključivo političkom pripadnošću ljudi s kojima sarađuje. Dosad je samo jedan od dva krajiška državna zastupnika, onaj iz A-SDA, bio pozivan u Vladu USK na sastanke o migranstkoj krizi. Danas na sastanak sa šefom Delegacije EU Ružnić je poveo samo gradonačelnika Cazina, valjda zato što se radi o njegovom stranačkom šefu. Gdje je tu, naprimjer, Bužim, koji se isto tako suočava sa sve većim problemima zbog migranata? Nije nikakva tajna da Bužima generalno nema nigdje u planovima Vlade USK, jer načelnik ove općine dolazi iz SDA.

Želimo podsjetiti da je na inicijativu našeg Hamdije Abdića u Parlamentu FBiH već odavno profunkcionisala koordinacija zastupnika. Bili ste čak i pozvani da u njoj učestvujete, a rezultate našeg rada vidite i sami na računu Vlade USK. Da o aerodoromu u Bihaću i ne govorimo: Vlada FBiH za taj projekat svake godine izdvaja novac, isto kao što i radi na pronalasku strateškog partnera. Dakle, niste otkrili toplu vodu. Ili, još gore, ne pratite šta predstavnici USK na drugim nivoima vlasti uopće rade.

Vi ste premijer već više od godinu dana i ako ste iskreno htjeli sarađivati sa zastupnicima onda bi vam sastanak sa nama bio jedan od prioriteta nakon imenovanja. Mi smo u SDA uvijek za saradnju i jednistvo, uvijek ćemo se odazvati na svaki poziv koji može našem kantonu donjeti nešto pozitivno, ali, premijeru, manje licemjerja.“

Šemsudin Dedić

Husein Rošić

Asim Kamber

Hamdija Abdić

Hadis Jusić

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SDA USK: Nerad Kantonalne skupštine uslovljen je strahom od gubitka vlasti

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Skupštinski zastupnici SDA smatraju da je krajnje vrijeme za smjenu vlasti u USK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo