Ekonomija     | 05.11.2019. 21:35 |

PU FBiH - U 233 brze kontrole otkriveno 39 neprijavljenih radnika

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 5. novembra (FENA) - Inspektori Porezne uprave Federacije BiH (PUFBiH) nastavili su danas sa brzim kontrolama i na cijelom području Federacije BiH izvršili 233 brze kontrole.

Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika 'na crno'. U ovim kontrolama do 19 sati inspektori Porezne uprave otkrili su ukupno 39 neprijavljenih radnika, 47 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, tri objekta koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i šest objketa koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa, navode iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti  i zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 22 objekata i u 83 slučaja izdati prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 198.350 KM.

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima i iz Porezne uprave FBiH pozivaju poreznike obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima.  

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Porezna uprava FBiH uputila javni poziv za podnošenje poreznih prijava za 2023.

Povećana naplata javnih prihoda u FBiH

U pograničnim područjima nisu oduševljeni pojačanim slovenskim kontrolama na granici

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!