Ekonomija     | 06.11.2019. 11:38 |

Kasni Program gospodarenja poljoprivrednim zemljištem na području općine Glamoč

FENA Saopćenje

LIVNO, 6. studenog (FENA) - Na području općine Glamoč oko 90 registriranih pravnih i fizičkih osoba, na temelju potpisanih ugovora, u zadnjih deset godina koristi 1800 hektara oraničnih površina u državnom vlasništvu.

Neki od ugovora su istekli i ako se ne usvoji odluka o davanju suglasnosti na program gospodarenja tim zemljištem za 300.000 maraka godišnje bit će siromašniji proračun općine Glamoč, sredstva će izgubiti i Hercegbosanska županija (HBŽ), a posebice će biti u teškom položaju poljoprivrednici i tvrtke koji su uložili znatna sredstava u poljoprivrednu mehanizaciju.

To su samo neke od činjenica koje su iznesene na sastanku predsjednika Vlade HBŽ-a Ivana Jozića s načelnikom općine Glamoč Nebojšom Radivojšom, predsjednikom Općinskog vijeća Glamoča Markom Damjanovićem, predsjednikom Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Glamočko polje" Halilom Dizdarom i drugim poljoprivrednicima iz Glamoča, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Sudionici sastanaka upoznati su da je županijski ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva nekoliko puta, iako je dokumentacija bila kompletna, povukao sa sjednica Vlade HBŽ-a točku dnevnog reda Odluka od davanju suglasnosti na Program gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države za područje općine Glamoč.

Na kraju je prihvaćen prijedlog da se u rješavanje problema krene u razgovorima s odgovornom osobom i udruženjima iz ove oblasti kako bi na vrijeme bila usvojena spomenuta odluka što bi omogućilo pravovremeno potpisivanja ugovora prije početka proljetne sjetve, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

EU se slaže sa oštrijim ograničenjima na uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda

Čitluk: Miletićeva maslinova ulja ostvaruju vrhunske rezultate (VIDEO)

Proizvođači presadnica traže više sredstava iz federalnog proračuna

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'