Bosna i Hercegovina     | 06.11.2019. 12:59 |

Vlada Distrikta usvojila izvješće o radu Javnog poduzeća Komunalno Brčko

FENA Saopćenje

BRČKO, 6. studenoga (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Izvješće za razdoblje od 1. 7. do 30. 9. 2019. godine člana Upravnog odbora Javnog poduzeća "Komunalno Brčko" d. o. o. iz reda državnih službenika zaposlenih u tijelima uprave.

Na sjednici Vlade Distrikta usvojen je i zaključak da svi članovi upravnih odbora iz reda državnih službenika iz ostalih javnih poduzeća s područja Brčko distrikta BiH u narednih trideset dana podnesu Vladi izvješće o radu.

Na prijedlog Odjela za javni registar usvojen je i Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade Povjerenstvu za izlučivanje bezvrijednog registraturnog materijala za sudjelovanje u radu izvan radnog vremena.

Razmatrane su i odobrene Smjernice za izradu nacrta naputka o načinu izvršenja pravomoćnih izvršnih sudskih odluka i odluka sudskog i izvansudskog poravnanja.

Sjednica Vlade prekinuta je kod rasprave o Smjernicama za izradu pravilnika o specijalizacijama i subspecijalizacijama, koje je predložio Odjel za zdravstvo i ostale usluge, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo