Ekonomija     | 06.11.2019. 15:12 |

Bukvić: Premijer Mahathir najavio dolazak na Sarajevo Business Forum

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić danas je nakon sastanka sa malezijskim premijerom u Kuala Lumpuru izjavio kako je premijer Mahathir najavio dolazak na SBF (Sarajevo Business Forum) te da pomno prati realizaciju Ugovora između Agrokomerca i Perak Halal Corporation.

- Premijer Malezije YAB Tun dr. Mahathir bin Mohamad pomno prati realizaciju ugovora između Agrokomerca i Perak Halal Corporation, agencije za halal-industriju malezijske države Perak. Ugovor kojim je predviđena investicija od 20 miliona eura u proizvodnju piletine i jaja u pogonima Agrokomerca potpisan je na ovogodišnjem Sarajevo Halal Fairu u septembru, a premijer Mahathir veoma je zainteresovan da se saradnja na polju halal industrije nastavi razvijati i dalje - izjavio je Bukvić.

Dodao je kako je ideja da se BiH pozicionira kao platforma za proizvodnju halalhrane za evropsko tržište.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Emir Hadžikadunić.

Tokom sastanka Bukvić je premijeru Mahathiru prezentirao i rad Bosna Bank International, jedine banke u BiH koja posluje u skladu s islamskim principima i koja u posljednjih desetak godina bilježi stalan rast poslovanja, te ga pozvao na Sarajevo Business Forum koji će 11. put zaredom biti održan u aprilu 2020. godine.

Premijer Mahathir, koji je i počasni osnivač SBF-a, najavio je dolazak u skladu sa njegovim državničkim obavezama.

Bukvić i ambasador Hadžikadunić sastali su se danas i i sa YB Dato' Seri Mohamed Azmin bin Alijem ministrom ekonomiju Malezije i predstavili mu mogućnosti investiranja i privredne saradnje.

Ministar YB Azmin Ali je potvrdio dolazak i učešće na 11. SBF u cilju daljeg povezivanje ekonomija dvije zemlje, saopćeno je iz BBI-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!