Sport     | 07.11.2019. 08:26 |

Bayern, Juventus i PSG u osmini finala, Dinamo ispustio pobjedu protiv Šahtara

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 7. studenoga (FENA) - Nogometaši Bayerna, Juventusa i PSG-a izborili su osminu finala Lige nakon susreta 4. Kola odigranih u srijedu.

U skupini A PSG je dva kola prije kraja osigurao osminu finala minimalnom pobjedom 1:0 u Parizu nad Club Bruggesom. Parižani su poveli golom Icardija i očekivala se uvjerljiva pobjeda francuskog prvaka. No, Belgijanci se nisu dali, a u 76. minuti njihov napadač Diagne nije iskoristio kazneni udarac. Njegov šut s "bijele točke" obranio je vratara Navas.

U drugom susretu te skupine Real Madrid je s visokih 6:0 bio bolji od Galatarasaya. Real je već nakon 13 minuta vodio s 3:0, uz dva gola Brazilca Rodryga i Ramosa iz penala, a u 45. minuti pogodio je i Benzema, koji je bio strijelac i za 5:0 u 81. minuti. U sudačkoj nadoknadi Rodrygo je došao do "hat-tricka" za konačnih 6:0.

PSG vodi s 12 bodova, Real ima 7, Club Brugges 2, a Galatasaray 1 bod.

Tri dana nakon što je otkaza dobio trener Niko Kovač, Bayern je u 4. kolu skupine B u Muenchenu pobijedio pirejski Olimpiacos s 2-0 i dva kola prije kraja osigurali osminu finala. Njemaćčki prvak poveo je u 69. Minuti preko Roberta Lewandowskog, a pobjedu je 89. minuti potvrdio Ivan Perišić.

Tottenham je u Beogradu bio uvjerljiv protiv Crvene zvezde i slavio pobjedu 4:0. Bayern je prvi na ljestvici s 12 bodova, Tottenham ima 7, Zvezda 3, a Olimpiakos 1 bod.

Zagrebački Dinamo je propustio pobjedu protiv Šahtara iz Donjecka, primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi. Gosti su poveli 13. minuti preko Alana Patricka, a Dinamo se vratio u 25. minuti golom Brune Petkovića.

Pred kraj susreta Dinamo je preko Luke Ivanušeca u 83. minuti i kapetana Arijana Ademija u 89. Minuti poveo 3:1 i činilo se da je to kraj. Ipak, Šahtar je u trećoj minuti sudačke nadoknade smanjio golom Moraesa, a u petoj minuti sudačke nadoknade sudac je dosudio kazneni udarca za goste, kojeg je u pogodak pretvorio Tete za konačnih 3:3.

U drugom susretu skupine C Atalanta i Manchester City odigrali su 1:1. City je poveo u sedmoj minuti golom Raheema Sterlinga, a gosti su u 43. minuti mogli načiniti veliki korak prema pobjedi, no Gabriel Jesus nije realizirao jedanaesterac promašivši cijela vrata. Atalanta je izjednačila u 49. minuti golom hrvatskog reprezentativca Maria Pašalića.

Na ljestvici vodi Manchester City s 10 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po pet, dok Atalanta ima jedan bod.

U skupini D u Moskvi je Juventus golom Douglasa Coste u 93. minuti svladao Lokomotiv rezultatom 2:1, dok je Bayer u Leverkusenu identičnim rezultatom pobijedio Atletico Madrid identičnim rezultatom.

Juventus je s 10 bodova osigurao prolaz dalje. Atletico Madrid je drugi sa 7, a Bayer i Lokomotiv imaju po 3 boda.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo