Sport     | 07.11.2019. 10:13 |

Sutra predstavljanje turnira i lige u malom fudbalu za učenice Starog Grada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. novembra (FENA) - Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo započinju jedinstven sportski projekat koji će učenice iz osnovnih škola Starog Grada uvesti u najpopularniji sport na svijetu, fudbal.

U Velikoj sali Općine Stari Grad, sutra u 10.00 sati, zvanično će biti predstavljena buduća Fudbalska liga za djevojčice, koja treba startati na proljeće, te fudbalski turnir u kojem će učestvovati ženske ekipe svih osnovnih škola iz Starog Grada.

Turnir će biti odigran 16. novembra, u novoizgrađenoj sportskoj sali OŠ "Edhem Mulabdić" na Bistriku.

Predstavljanju će prisustvovati ekipe svih šest osnovnih škola iz Starog Grada, Zavoda Mjedenica, a podijelit će se i dresovi svakoj ekipi. 

Također, planirano je i potpisivanje Ugovora o saradnji između Općine i SFK 2000 Sarajevo, te žrijeb takmičarskih parova.

Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo su početkom oktobra pokrenuli besplatne treninge fudbala za djevojčice u svim starogradskim osnovnim školama i Zavodu Mjedenica. Vrlo brzo se okupio veliki broj djevojčica, formirane su školske ekipe koje će se takmičiti na turniru za deset dana, a potom i premijernoj Fudbalskoj ligi za učenice iz Starog Grada na proljeće. Za dječake iz osnovnih škola Starog Grada Fudbalska liga se održava od školske godine 2014/2015. i važi za najpopularnije sportsko takmičenje među osnovcima, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Direktor Fondacije Hemiias uručio ključeve nove zgrada sa sedam stanova za djecu bez roditeljskog staranja

Potpisano osam sporazuma, zajedničkih projekata Općine Stari Grad i Grada Sarajeva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo