Bosna i Hercegovina     | 07.11.2019. 14:49 |

SDA traži izvinjenje zbog uvreda bošnjačkih žrtava Prijedora

FENA Dušica Stanojević

PRIJEDOR, 7.novembra (FENA) - Šef Kluba odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Grada Prijedora Mesud Trnjanin pozvao je poslanike Milana Tubina (SDS) i Dragoslova Kabića (SNSD) da se izvinu civilnim žrtvama rata te koriguju svoje sporne izjave na dobrobit svih građana tog grada.

On je rekao da Klub odbornika SDA uime svih žrtava Grada Prijedora oštro osuđuje diskusije te dvojice poslanika u entitetskom parlamentu iz Prijedora, koji su govorili o dešavanjima 1992.godine u Prijedoru te, kako kaže, uvrijedili sve žrtve.

- Treba da shvate da je Prijedor bio i ostalo multietnička sredina – rekao je Trnjanin i dodao da vraćanje u 1992. godinu ne donose dobro ni Bošnjacima, ni Srbima, ni lokalnoj zajednici.

Milan Tubin je nedavno u Skupštini RS-a u, tokom razmatranja Izvještaja o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina, uvrijedio i omalovažavao sve civilne žrtve Bošnjaka i Hrvata iz Prijedora, poredeći njihovo stradanje sa stradanjima uniformisanih i naoružanih vojnika.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ademović u Prijedoru: Potreban jači institucionalni odgovor na uznemiravanje povratnika

IGK - Genocid u Prijedoru ostaje opomena čovjeku i čovječanstvu

S božićnog koncerta u Prijedoru poslane poruke mira, ljubavi, dijaloga i tolerancije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom