Sport     | 07.11.2019. 15:35 |

Tulumović i Mićanović primili kikboksere s područja Tuzlanskog kantona

FENA Saopćenje

TUZLA, 7. novembra (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar kulture, sporta i mladih Srđan Mićanović upriličili su danas prijem za kikboksere s područja Tuzlanskog kantona, a koji su nastupili na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za djecu, kadete i juniore u Gyoru u Mađarskoj.

Na Evropskom prvenstvu, na kojem je učestvovao 1.991 takmičar iz 39 država u 255 težinskih kategorija, reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je ukupno 14 medalja, saopćeno je iz Ureda premijera Vlade TK.

Almin Hodžić je osvojio srebrenu medalju disciplini low kick u kategoriji do 67 kg, Huso Turić bronzanu medalju u disciplini K1 do 91 kg, a Zaim Kulanić se kao mlađi junior okitio srebrnom medaljom.

Kako je tokom sastanka rečeno, postignuti rezultati rezultat su ogromnog entuzijazma, volje i želje ljudi okupljenih oko sportskih klubova i ovih sportista, a uz snažniju sistemsku podršku bi rezultati bili sigurno još i bolji.

Današnjem sastanku zbog ranije dogovorenih obaveza nije mogao prisustvovati Igor Emkić koji je na nedavno završenom Svjetskom WAKO prvenstvu u kickboksu, održanom u Sarajevu, osvojio srebrenu medalju.

Premijer Tulumović i ministar Mićanović su čestitali sportistima na ostvarenim rezultatima, te izrazili očekivanje da rezultati na narednim takmičenjima budu još i bolji.

Također, ovom prilikom su prezentirani programi podrške sportu koje Vlada planira realizirati u narednoj godini, te je istaknuto da će fokus pažnje biti usmjeren na stipendiranje sportista koji ostvaruju zapažene rezultate.

Osim takmičara, današnjem prijemu su prisustvovali predstavnik KBV Flek Tom Cat i selektor seniorske reprezentacije BiH Salko Zildžić, trener u KBS Golden team Kalesija Senad Osmanović i menadžer KBV Flek Tom Cat Senad Mujkanović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana