Bosna i Hercegovina     | 07.11.2019. 17:26 |

Vlada KS izdvaja 185.000 KM za MUP BPK-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. novembra (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo dodijelit će 185.000 KM Ministarstvu unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona za nabavku opreme, materijalno-tehničkih sredstava i školovanje kadeta na Policijskoj akademiji Sarajevo, a koji im po sistematizaciji nedostaju.

Vlada KS je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo finansija KS da preraspodijele sredstva iz neutrošenih budžetskih rezervi za ovu godinu, i to 60.000 KM za nabavku opreme i 125.000 KM za školovanje policijskih kadrova i dodijele ih MUP-u BPK Goražde.

Razlog dodjele sredstava je izuzetno težak položaj uposlenih i nedostatak osnovne opreme i sredstava za rad u MUP-u BPK, o čemu su informisali Ministarstvo unutrašnjih poslova KS.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica je kazao da se lično uvjerio u probleme sa kojima se suočava MUPBPK i zbog toga je inicirao da im pomogne Vlada Kantona Sarajevo.

- Pomoći ćemo kolegama u Bosansko-podrinjskom kantonu, kako bi poboljšali sigurnosnu situaciju i odgovorili izazovima u borbi protiv svih oblika kriminala - rekao je Katica.

Osim finansijskih sredstava, MUP KS će iz svojih rezervi donirati tri vozila, dva motocikla, laserski uređaj za mjerenje brzine vozila sa fotoregistracijom, te određenu količinu materijalno-tehničkih sredstava što uključuje uniforme i oružje za potrebe MUP-a BPK.

Na prijedlog ministra Katice, Vlada Kantona Sarajevo je polovinom maja ove godine izdvojila 200.000 KM za pomoć Unsko-sanskom kantonu za upravljanje migrantskom krizom, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta