Svijet     | 08.11.2019. 10:28 |

Michael Bloomberg želi se kandidovati na predsjedničkim izborima

FENA Internet

NEW YORK, 8. novembra (FENA) - Milijarder Michael Bloomberg ozbiljno razmatra ulazak u utrku za predsjedničku nominaciju ispred američke Demokratske stranke.

- Bivši gradonačelnik New Yorka zabrinut je što trenutni kandidati nisu dovoljno dobri da bi na izborima 2020. pobijedili Donalda Trumpa - kaže njegov savjetnik.

Očekuje se da će 77-godišnjak ove sedmice predati papire za preliminarne izbore u Alabami. Ukupno 17 demokratskih kandidata borit će se da budu glavni protivnik Trumpu.

Bivši potpredsjednik Joe Biden, senatorica Massachusettsa Elizabeth Warren i senator iz Vermonta Bernie Sanders vodeći su predsjednički kandidati.

Neke nedavne ankete javnog mnijenja sugerišu da bi Warren i Sanders - za koje se smatra da su više lijevo orijentisani od Bidena - mogli izgubiti od republikanskog kandidata Trumpa ako bilo koja stranka osvoji nominaciju.

Do sada su tri republikanca rekli da će izazvati Trumpa na preliminarnim izborima. Ali, smatra se gotovo nemogućim da bilo ko bude kandidat Republikanske stranke.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Koalicioni partneri u RS-u traže od opozicije podršku u bojkotu izbora

Dodik poziva koalicione partnere u RS-u na bojkot izbora po Izbornom zakonu BiH

Dodik: Još nismo odlučili kako ćemo na izbore

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli