Ekonomija     | 08.11.2019. 12:42 |

U Doboju ICT konferencija 'King Partner Days 2019'

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Kompanija King d.o.o. organizovala je danas u Doboju tradicionalnu Information and communications technology (ICT) konferenciju "King Partner Days 2019" s ciljem prezentacije ICT rješenja, kao i razmjene iskustava sa svojim poslovnim partnerima i dobavljačima.

Direktor i vlasnik kompanije King d.o.o. Velimir Nešković rekao je da, s obzirom da su i ove godine kao i prethodnih osam, uspjeli dovesti ugledna imena iz svijeta ICT industrije, smatraju da imaju odgovornost i obavezu da dobavljačima i poslovnim partnerima nastave pružati kvalitetnu podršku.

- Drago mi je da smo se u proteklim godinama uspjeli nametnuti kao jedan od najvećih skupova ovog tipa u regionu, te da je interes za učešće na konferenciji iz godine u godinu sve veći - kazao je Nešković.

Na otvaranju Konferencije obratio se i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić koji je istakao da im je drago da u gradu postoji tako cijenjena kompanija koja se, osim uspješnog bavljenja ICT biznisom, posebno ističe kao društveno odgovorna kompanija koja dugi niz godina pomaže kulturne, obrazovne i sportske manifestacije u našem gradu.

- Grad Doboj nastoji da pomogne gradskoj privredi konstantnim razvojem planova za poboljšanje rada i poslovanja malih i srednjih preduzeća - dodao je Jerinić.

Priliku da predstave svoje novitete ove godine su imale velike svjetske kompanije i brendovi kao što su: HP, Canon, Kaspersky, D-Link, Tesla, Vertiv, GoPro, DJI, Fortinet i drugi, saopćili su organizatori.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana