Sport     | 08.11.2019. 14:05 |

U Općini Stari Grad na proljeće startuje fudbalska liga za djevojčice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) - Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo na proljeće uvode jedinstveni sportski projekat u našoj zemlji, a to je Fudbalska liga za učenice osnovnih škola iz ove općine.

Već su održani fudbalski treninzi za djevojčice u svim starogradskim osnovnim školama i formirane školske ekipe koje će se prvi put takmičiti na turniru koji je najavljen 16. novembra.

Turnir će biti uvod u Fudbalsku ligu koja počinje na proljeće, a danas su timovima podijeljeni dresovi i izvršen žrijeb, tako da je poznato da će prve utakmice odigrati mlade fudbalerke iz škola "Saburina" i "Vrhbosna". Nakon njih, snage će odmjeriti djevojčice iz škola "Edhem Mulabdić" i "Mula Mustafa Bašeskija", a na kraju i škole "Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković" i "Hamdija Kreševljaković". 

Sa djevojčicama će raditi stručni timovi i trenerice našeg najboljeg ženskog fudbalskog kluba SFK Sarajevo 2000.

Ugovor o saradnji na ovom projektu danas su potpisali općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i potpredsjednica Upravnog odbora SFK Sarajevo 2000 Anela Potura.

 - Do sada smo organizovali školske lige u fudbalu, odbojci, rukometu, košarci, a evo sada i učenice postaju ravnopravne s muškom fudbalskom ligom i počinju se takmičiti. Mi smo jedina Općina u BiH koja ima ligaški sistem takmičenja, kako u muškom tako i u ženskom sportu. U potpunosti smo stali uz ovaj projekat i osigurali učenicama potrebnu opremu, dresove, ali i sale u kojima će se igrati utakmice. Zahvaljujem našem najuspješnijem ženskom fudbalskom klubu SFK Sarajevo 2000 što su sa nama u ovom projektu - izjavio je načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Podršku održavanju Fudbalske lige za djevojčice dao je i BH Telecom koji će osigurati nagradu za pobjednički tim, saopćeno je iz Opštine Stari Grad.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Istraga protiv Mancinija zbog mahanja zastavom Lazija sa štakorom

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Preminuo legendarni njemački fudbaler Andreas Brehme

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'