Kultura     | 08.11.2019. 15:15 |

'General' otvara, a 'Posljednji Srbin...' zatvara Mostar Film Festival (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 8. studenoga (FENA) - Ovogodišnji, trinaesti Mostar Film Festival održava se od 28. studenoga do 2. prosinca u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a na njemu će biti prikazana najbolja filmska ostvarenja iz regije.

- Složili smo i ove godine zanimljiv program i obuhvatili od Makedonije do Hrvatske najbolja filmska ostvarenja koja će biti prikazana mostarskoj publici - kazao je ravnatelj Festivala Slaven Knezović.

Ovogodišnji Mostar Film Festival otvorit će film Antuna Vrdoljaka "General", koji je dio natjecateljskog programa, a posvećen je liku i djelu hrvatskog vojnog zapovjednika Ante Gotovine.

Festival će 2. studenoga zatvoriti komedija "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" nakon čije će projekcije najboljim glumcima biti uručene nagrade "Stablo ljubav", replike skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

U petodnevnom programu ljubitelje filma očekuju natjecateljski i dokumentarni program, studentski program i obiteljski vikend, kao i brojne radionice, predavanja i zabavni program. U suradnji sa Sveučilištem u Mostaru bit će prikazan ciklus filmova pokojnog sveučilišnog profesora Vlatka Filipovića.

U konkurenciji će biti prikazano deset filmova među kojima najnoviji film o pokojnom glumcu Ivi Gregureviću „Prvi do srca - Ivo Gregurević", "Koja je ovo država" Vinka Brešana, "Šavovi" Miroslava Terzića, "Dopunska nastava" Ivana Gorana Viteza, makedonski film "Bog postoji i zove se Petrunija" Teone Strugar Mitevske, crnogorski film "Između dana i noći" Andre Martinovića, kao i jedini bh. igrani film na ovogodišnjem festivalu "Sin" redateljice Ines Tanović.

Također će biti prikazan dokumentarac Zdenka Jurilja "Radio ganga" i dokumentarac Roberta Bubala "Bure Bareta", te dječji filmovi "Moj dida je pao s Marsa" i "Anka".

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3624

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1x1lDUzNoyM84idMfbSdbwC1VAZ-Mw0li?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Večeras dodjela nagrada najboljim glumcima 17. MOFF-a

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom