Stranačke aktivnosti     | 08.11.2019. 14:25 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok poziva Predsjedništvo BiH da s gnušanjem odbaci lažne navode francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o Bosni i Hercegovini kao "tempiranoj bombi koja se suočava sa problemima povratka džihadista".

Nažalost, ovakav Macronov komentar, koji apsolutno ne odgovara istini, upravo je i rezultat zapuštenih diplomatskih odnosa i potpune nezainteresovanosti bh. Predsjedništva, od nivoa savjetnika do samih članova, da rade i razgovaraju sa predsjednikom Macronom i drugim ljudima koji vode EU.

Ako toliko vole Bosnu i Hercegovinu, Komšić i Džaferović trebaju raditi kako do ovakvih izjava ne bi došlo, a Dodikovo likovanje i podrška sramotnim izjavama samo će ostati kao još jedan od dokaza Dodikove šupljeglave politike i negiranja države na čijem je čelu.

Jasno da je Bosna i Hercegovina zemlja sa dosta problema, ali borba protiv terorizma i savladavanje iskušenja sa povratnicima sa ratišta na kojem je djelovao ISIL, država je uspjela institucionalno i zakonski kontrolisati, o čemu svjedoči podrška i pohvale Sjedinjenih Američkih Država kao najvažnijeg partnera.

Predsjedništvo BiH je odgovorno za međunarodnu politiku i naša pasivnost i neznanje očito će obilježiti i ovaj sastav, u kojem je jedan član blijedi glasnogovornik predsjednika stranke, drugi koji osim retorike ništa nije napravio za 10 godina i treći kojeg će Bosna pojesti kao i mnoge prije njega koji su je negirali.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'