Regija     | 12.11.2019. 08:47 |

Fond za zapadni Balkan organizira Info-dan o projektima regionalne saradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - Fond za zapadni Balkan organizirat će u srijedu, 13. novembra,  Info dan u Sarajevu, u okviru Trećeg po redu Poziva za podnošenje prijedloga projekata u oblasti regionalne saradnje kako bi se javnost informirala o detaljima trećeg Poziva.

Taj Fond je međuvladina organizacija za regionalnu saradnju naroda zapadnog Balkana osnovan od Ugovornih strana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Srbija) s ciljem promocije zajedničkih vrijednosti među građanima, organizacijama civilnog društva i institucijama u regionu, uključujući jačanje saradnje i neposrednih kontakata ljudi Zapadnog Balkana.

Kroz treći Poziv za podnošenje prijedloga projekata bit će finansirani projekti u oblastima kulturne saradnje, obrazovanja i naučno-istraživačke saradnja i razmjene te održivog razvoja.

Organizatori su pozvali predstavnike organizacija civilnog društva i drugih neprofitnih organizacija, obrazovnih institucija, lokalne samouprave, regionalnih razvojnih agencija, poslovnih udruženja, kulturnih centara, centara umjetnosti i sporta da prisustvuju Info-danu u Sarajevu.

Eksperti Sekretarijata Fonda za zapadni Balkan upoznat će prisutne s uvjetima i tehničkim detaljima  trećeg Poziva u cilju unapređenja općeg kvaliteta prijedloga projekata, najavili su organizatori.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Postignut privremeni sporazum o Fondu za reformu i rast za Zapadni Balkan

Bosna i Hercegovina preuzela predsjedavanje Fondom za Zapadni Balkan

Merkel: Reforma EU neće blokirati proširenje zapadnog Balkana

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana