Kultura     | 09.11.2019. 16:51 |

Na sceni Teatra kabare Tuzla realizovan Festival premijera 2019.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) - U okviru četvrtog Festivala premijera 2019. koji je pod motom "Dokumentarni teatar" održan od 11. oktobra do 8. novembra u Tuzli, publika je imala priliku uživati u premijernim izvođenjima predstava "Majka hrabrost i ja", "Odiseja", "Šta se bijeli u gori zelenoj", "Savršen proizvod", i predstavi za djecu "Ivica i Marica".

Publika je imala priliku nakon svake predstave dati svoju ocjenu od jedan do pet, te su se na taj način i odabrani pobjednici ovog jedinstvenog festivala na našem regionu.

Pobjednička predstava koja je dobila najviše glasova na 4. festivalu je predstava za djecu "Ivica i Marica" Braće Grim (ocjena 4,95), čiju adaptaciju, dramatizaciju teksta i režiju potpisuje Damir Altumbabić. U predstavi igraju Feđa Zahirović, Marija Novaković, Sadika Kahrimanović, Ermin Avdić, Jasmina Ibrahimović, Damir Altumbabić.

Pobjednička predstava u kategoriji za odrasle s najviše osvojenih bodova je "Šta se bijeli u gori zelenoj"’ (ocjena 4,85). Nastala je u koprodukciji Teatra Kabare Tuzla, Studentske scene Akademije dramskih umjetnosti Tuzla i Art Centra Ankata. Dramaturšku adaptaciju i režijski koncept potpisuje Sadika Kahrimanović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!