Stranačke aktivnosti     | 10.11.2019. 12:35 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Bevanda: Sprječavamo zlouporabe, dajemo poticaj investitorima, pravimo bolje uvijete gospodarstvenicima 

Multilateralnu konvenciju za implementaciju mjera u okviru sporazuma o izbjegavanja dvostrukog oporezivanja za sprečavanje erozije porezne osnovice i prenošenja profita, u ime BiH potpisao je zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda.

- Ovom se konvencijom namjeravaju otkloniti propusti u međunarodnim poreznim pravilima, zlouporabe postojeće mreže sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja zbog kojih su nastajali znatni gubici u globalnim prihodima od poreza na dobit. U cijelom svijetu dolazi do pokušaja zlouporaba i poreznih utaja i zbog toga su posebno značajne ovakve konvencije koje imaju i konkretne mjere koje ćemo provoditi i u BiH, istaknuo je ministar Bevanda.

Ovime se neće samo sprječavati zlouporabe, nego praviti i bolji ambijent gospodarstvenicima jer se izbjegava dvostruko oporezivanje, te daje poticaj investicijama.

- Detaljno pratimo ovu oblast, koordiniramo s entitetima i županijama ali i sa svim međunarodnim institucijama koje se bave poreznom politikom i kreiranju propisa iz te oblasti. Očekujemo uskoro potpisivanje i drugih konvencija u ovoj oblasti, kazao je ministar Bevanda.

- Pitanje porezne utaje se uspješno rješava jer je veliki broj zemalja prihvatio standarde transparentnosti i razmjene informacija. Rezultat toga je činjenica da se financijske informacije, poput onih o bankovnim računima razmjenjuju na međunarodnoj razini, istaknuo je zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo