Bosna i Hercegovina     | 11.11.2019. 14:31 |

Šepić: Inicijativu iz Ohrida treba podržati

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić ocijenio je danas da je svaka inicijativa koja će olakšati bolju prohodnost, poslovanje i komunikaciju u regiji zapadnog Balkana dobrodošla kako bi se učvrstila beskompromisnost na tom putu.

U saopćenju je napomenuo da je u tom smislu dobro da su predstavnici Evropske komisije bili na sastanku u Ohridu kao i da taj sastanak i dogovor ima podršku Sjedinjenih Američkih Država te da je u njega uključeno i Vijeće za regionalnu saradnju (RCC).

- Veliki je hendikep i neodgovornost vladajućih stranaka što BiH nema definiran stav i ne igra aktivnu ulogu u ovakvim situacijama, a zbog toga će ispaštati poslovna zajednica i bh. građani - dodao je Šepić komentirajući sastanka lidera zapadnog Balkana u Ohridu.

Ipak, mišljenja je da treba imati u vidu da mnogo toga od dosadašnje najavljivane, dogovorene ili preuzete regionalne saradnje poput CEFTA-e, regionalnih inicijativa za suočavanje s ratom iz devedesetih godina prošlog vijeka, nije provedeno ili se došlo samo do pola.

Stoga je pozvao sve koji budu pregovarali uime BiH da to ne zaborave te da insistiraju na njihovoj provedbi, kao i da preuzimaju inicijativu i aktivno učestvuju u regionalnim projektima koji znače pokretanje ekonomije i razvoj BiH i cijeloga regiona.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Nezavisni blok pozvao na poštovanje Ustava i zakona BiH

Senad Šepić muslimanima čestitao novu 1441.hidžretsku godinu

Šepić: Ne možete biti za pravnu državu, a slaviti nelegalne praznike

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo