Bosna i Hercegovina     | 11.11.2019. 16:00 |

Magazinović upozorio na loše stanje puta prema graničnom prijelazu Šćepan Polje

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović uputio je poslaničko pitanje Ministarstvu prometa i komunikacija BiH o planiranim radovima na graničnom prijelazu Šćepan Polje.

U poslaničkom pitanju zatražio je odgovor o planiranim radovima na putnim pravcima Rudo - granični prijelaz Uvac i Foča - granični prijelaz Šćepan Polje te šta se planira uraditi i u kojem vremenskom okviru, a zatražio je i odgovor o tome da li je Ministarstvo pokretalo inicijative za sanaciju ovih putnih pravaca te kada i s kojim rezultatom.

Kako je podvukao u izjavi za Fenu, putni pravac je u izuzetno lošem stanju, potpuno je neuvjetan, a na pojedinim dijelovima nema ni asfalta niti bankina koje bi mogle spriječiti da vozila završe u veoma dubokim provalijama.

Prisjetio se i saobraćajne nesreće od prije nekoliko godina kada je zbog katastrofalne putne infrastrukture autobus završio u provaliji s tragičnim posljedicama.

- Nebrojno puta sam se uvjerio da postoji bojkot i namjera institucija iz BiH, u ovom slučaju entitetskih, da se taj putni pravac zadrži u sadašnjem stanju - stav je Magazinovića.

Dodao je da se Ministarstvu obratio zbog pritužbi većeg broja građana koji koriste tu dionicu, a svi oni koji su ikada koristili taj put svjesni su u kakvom je stanju.

- Pitanja sam postavio uz punu spoznaju o nadležnostima u oblasti cestogradnje, ali i istovremeno vodeći računa da se radi o pograničnim područjima. Međutim, niko ne brani osobama iz državnih institucija da se zalažu za unapređenje cestovne infrastrukture te da osiguraju sredstva za to - pojasnio je.

Pitanje sigurnosti na tom prostoru, naglašava, navelo ga je da se njime pozabavi, ali u isto vrijeme podsjeća da su ti putni pravci pogranični što znači da je osobama koje ulaze u BiH to prvi doticaj s državom koji je, ocjenjuje, katastrofalan.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Magazinović: Glasat ću na osnovu ubjeđenja da svi građani Kosova zaslužuju mogućnosti koje daje Vijeće Evrope

Magazinović: Takmičimo se djelima, a ne riječima

Magazinović: Rezultat očiglednog i u Briselu prepoznatog napretka unutar zemlje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu