Sport     | 11.11.2019. 17:49 |

Hajradinović: Poziv u seniorsku reprezentaciju san je svakog igrača

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 11. novembra (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru u Zenici počela pripreme za dva posljednja duela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine - 15. novembra protiv Italije u Zenici te 18. novembra protiv Lihtenštajna u Vaduzu.

Selektor Robert Prosinečki za ove je utakmice pozvao novajlije Luku Menala i Harisa Hajradinovića, a naknadno je danas, umjesto povrijeđenog Tonija Šunjića, poziv dobio i Samir Memišević. Povrijeđen je i Amer Gojak, koji je došao na okupljanje.

- Gojak je došao danas, ali i on je igrač na kojeg nećemo moći računati u ove dvije utakmice - otklonio je sve dileme Prosinečki, koji se nada da će njegovi puleni odigrati dobro ove dvije utakmice, pogotovo protiv Italije u Zenici.

Prosinečki je podsjetio da su dobro odigrali i ljetos u Torinu, uprkos porazu od 1:2. Smatra da, uprkos činjenici da su praktično izgubili sve izglede za direktan plasman, neće mu biti problem spremiti igrače za ovu utakmicu.  

- Ne treba prevelike motivacije, pogotovo kada se igra s Italijom… Puno je igrača igralo skoro sve utakmice, po devedeset minuta, što je dobro. Bitno je da igraju u svojim klubovima i da budu svi zdravi do petka - kazao je Prosinečki, koji je najavio kako će protiv Italije manje-više igrati oni igrači o kojima razmišlja za baraž, u martu mjesecu naredne godine.

Debitant Hajradinović, koji se nametnuo igrama za turski tim Kasimpaša, najavio je kako će se nastojati nametnuti i boriti za prve minute u seniorskoj reprezentaciji.

- Svaki igrač sanja poziv u reprezentaciju, a to sam i ja sanjao. Ovo je ostvarenje sna za svakog igrača pa i za mene - kazao je Hajradinović, koji je dodao kako svi trebaju biti spremni da iskoriste priliku i sa klupe.

Hajradinović je prošao sve mlade selekcije, zna većinu igrača iz tog perioda a ne očekuje da će imati problem s adaptacijom.

- Vidi se da je dobra atmosfera i da se uvažava svaki igrač - istakao je Hajradinović. 

Selektor Prosinečki sa svojim će saradnicima od 18 sati odraditi i prvi, od ukupno planirana četiri treninga u Zenici, na kojem neće biti Radeta Krunića, Miralema Pjanića i Edina Džeke, koji su sinoć igrali za svoje klubove u italijanskom prvenstvu.

Spisak za Italiju i Lihtenštajn: golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Jasmin Burić (Hapoel Haifa); odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Samir Memišević (Groningen), Ermin Bičakčić (Heffenheim), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Erzgebirge), Adnan Kovačević (Korona Kielce) i Zoran Kvržić (Rijeka); vezni red: Mato Jajalo (Udinese), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Nimes Olympique) i Haris Hajradinović (Kasimpaša); napad: Edin Džeko (Roma), Luka Menalo (Olimpija), Armin Hodžić (MOL Fehervar), Edin Višća (Istanbul Bašakšehir), Izet Hajrović (Dinamo Zagreb) i Dino Hotić (Maribor).

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

U 26. kolu WWin lige strijelci najraspoloženiji u Tuzli, najveća posjeta na Grbavici

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'