Stranačke aktivnosti     | 12.11.2019. 15:57 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Posom.

Tokom sastanka istaknuta je važnost prisustva Mađarske u BiH i jačanje ekonomske saradnje sa Republikom Srpskom i BiH. Pored toga, tema razgovora bila je aktuelna politička situacija.

Borenović je rekao da je jedan od preduslova za demokratski napredak izmjena Izbornog zakona, kojim bi se omogućili fer i pošteni izbori, za razliku od prethodnih koji su obilovali nizom manipulacija, prijetnji i prevara, te uvođenje skupštinskog nadzora nad radom medija koji se finansiraju iz budžeta Republike Srpske čime bi se omogućila nepristrasnost, tačnost i objektivnost u izvještavanju.

Borenović je u razgovoru posebno istakao da je neophodno odblokirati rad Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH:
„Neophodno je da institucije rade i da konačno na red dođu i desetine ugovora u vrijednosti preko milijardu KM, a tiču se najviše infrastrukturalnih projekata i u RS i FBiH“, rekao je Borenović.

Banja Luka, 12.11.2019.

Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu