Bosna i Hercegovina     | 12.11.2019. 16:47 |

Načelnik upriličio prijem za učesnike Marša mira Srebrenica-Vukovar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - Načelnik Kalesije Sead Džafić danas je upriličio prijem za ovogodišnje učesnike Marša mira Srebrenica-Vukovar, te im poželio dobrodošlicu u prvi oslobođeni grad u BiH istakavši da taj pohod pokazuje da ljudi koji su preživjeli genocid suosjećaju i s nevino ubijenim u Vukovaru.

Pred njima je put dug oko 350 kilometara, a započeli su ga jučer nakon polaganja cvijeća i učenja Fatihe u Memorijalnom centru Potočari.

Učesnici pohoda 18. novembra će prisustvovati mimohodu posvećenom žrtvama Vukovara, jer protekle 24 godine širom Hrvatske raznim manifestacijama obilježava se godišnjica genocida u Srebrenici, a osim toga nekoliko maratona iz susjedne zemlje svakog 11. jula dolazi u Potočare.

Predsjednik Odbora za organizaciju Marša mira Srebrenica-Vukovar Zulfo Salihović zahvalio je načelniku Kalesije rekavši da je i proteklih godina bio tu i pomogao u organizaciji događaja.

On je načelniku Seadu Džafiću uručio i Cvijet Srebrenice, simbol borbe protiv genocida i masovnog stradanja ljudi, saopćeno je iz Općine Kalesija.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U kalesijskom naselju Jajići otvorena farma vrijednosti 1,2 miliona KM

Kalesijska likovna kolonija okupila 30 slikara 

Krenuo 19. 'Marš mira' od Nezuka do Potočara

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!