Sport     | 13.11.2019. 08:34 |

Rakitić: Tužan sam jer ne igram

FENA Agencije

MADRID, 13. studenoga (FENA) - Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić rekao je u utorak kako je tužan što je nakon pet godina u Barceloni izgubio mjesto u momčadi pa sjedi na klupi.

-Oduzeli su mi loptu. Tužan sam- izjavio je u intervjuu koji će u cijelosti biti objavljen u četvrtak na španjolskoj privatnoj televiziji Movistar, javlja Hina.

Trener Ernesto Valverde ostavio je Rakitića na klupi u posljednje dvije prvenstvene utakmice protiv Levantea i Celte Vigo. Ove sezone je nastupio u deset utakmica odigravši svega 255 minuta, čime je predzadnji po minutaži među sedam veznih igrača Barcelone.

-Razumijem i poštujem odluke trenera, kluba ili bilo koga. Jako sam puno dao tijekom ovih pet godina koliko sam u Barceloni te želim nastaviti uživati u tome. Imam 31 godinu, ne 38, pa osjećam da sam u svom najboljem trenutku - izjavio je Rakitić.

Ispričao je kako ga je emotivno pogodilo izostavljanje iz momčadi jer je od dolaska u klub bio član udarne postave.

-Kako se osjeća moja mlađa kćer kada joj oduzmu igračku? Tužna je. Ja se osjećam jednako. Oduzeli su mi loptu pa sam tužan- rekao je.

Rakitić je bio najkorišteniji igrač Barcelone od kada je u ljeto 2017. sjeo na klupu Ernesto Valverde te je tijekom te dvije sezone dva puta osvojio  španjolsko prvenstvo. No od početka ove sezone samo je jednom bio u početnom sastavu, a jednom ga Valverde nije niti zvao na utakmicu.

-Volim pokazivati osjećaje. Kada je potrebno plakati, nema nikakvog problema. Kada trebam slaviti, slavim - napomenuo je osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Valverde je prošli mjesec rekao da ove sezone ima više veznih igrača nego prethodnih sezona, a uprava Barcelone se još uvijek nije očitovala o situaciji s Rakitićem koji ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Ljetos je uprava za 75 milijuna eura dovela 22-godišnjeg veznjaka Frenkija de Jonga iz Ajaxa koji je u dosadašnjih 16 utakmica odigrao najviše minuta među veznim igračima.

Rakitić se u ponedjeljak vratio u Barcelonu iz Zagreba gdje je bio došao na reprezentativno okupljanje. Liječnici hrvatske reprezentacije su ga pregledali te ustanovili da zbog bolova u Ahilovoj tetivi lijeve noge ne može igrati u subotu protiv Slovačke u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo.

Njemu bliska osoba rekla je u utorak kako je s tom smetnjom bio došao iz Barcelone u Zagreb.

Nakon što se vratio u klub, pregledali su ga u utorak liječnici Barcelone, rekao je glasnogovornik kluba.

Oni su potvrdili smetnju koju ima s Ahilovom tetivom lijeve noge, a nepoznato je kada će moći igrati utakmice. U utorak je vježbao odvojeno od suigrača u Barceloninom kampu te nije uvršten na popis igrača za humanitarnu prijateljsku utakmicu koju će Barcelona odigrati u srijedu u južnom gradu Cartageni.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo