Bosna i Hercegovina     | 13.11.2019. 11:27 |

Borenović: SNSD-eovcima je bolje da ne blokiraju parlament i da počnu da rade

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 13.novembra (FENA) - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je da su potpuno netačni navodi poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, da se smanjuje broj predstavnika iz RS u parlamentarnim komisijama zato što izmjene koje predlažu PDP i SDS podrazumjevaju da poslanici iz RS moraju biti u mnogo više komisija, nego sto je uobičajeno.

-To je zbog odluke SNSD-ovih poslanika i njihovih trabanata da nerade i džabalebare - rekao je Borenović.

Konkretno, kako pojašnjava, svaki poslanik iz Kluba SDS-PDP će morati biti, umjesto u jednoj ili dvije, najmanje u tri-četiri parlamentarne komisije kako bi sačuvali ustavnu poziciju RS, dok se, kako kaže, ostali iz RS ne vrate na mjesta gdje ih je narod izabrao.

-Umjesto što danima šire izmišljotine, nacionalno odgovorno i patriotski bi bilo da dođu u parlament i tamo se bore za interese naroda - poručio je Borenović, poslanicima SNSD-a.

Smatra da je “sramotno da razni neradnici i džabalebaroši drže patriotska predavanja i uz to se javno hvale svojim neradom i javno pozivaju na blokadu, a ne stide se da primaju redovno visoke plaće i uživaju sve parlamentarne privilegije”.

-Vrhunac apsurda i cinizam da ti poslanici-neradnici u javnosti prozivaju nas poslanike iz RS, koji hoćemo da odgovorno radimo svoj posao, opravdamo povjerenje naroda i bar odblokiramo sporazume i velike novce koji su pripremljeni za određene infrastrukturne projekte i u RS i u FBiH - dodao je Borenović, koji je i poslanik u Predstvaničkom domu PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta