Bosna i Hercegovina     | 13.11.2019. 12:41 |

Kraljević: Grad Široki Brijeg osigurava uvjete za privlačenje investitora

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. studenoga (FENA) - Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević kazao je kako je taj grad proveo svu potrebnu proceduru kako bi usvojio Strategiju razvitka te tako dobio jedinstven dokument kao plan razvitka od 2017. do 2026. godine koji će biti osnova za sve aktivnosti na razvitku gospodarstva, povećanja zaposlenosti, poboljšanja infrastrukture i podizanja ukupne kvalitete života građana.

Naglasio je i kako je Široki Brijeg u proteklom razdoblju uložio milijunska sredstva u izgradnju kolektora na urbanom području grada.

- Prema vremenskim i financijskim planovima završeni su radovi na izgradnji kolektora A, B i C, a glavni zadatak nadležnih službi trenutno je realizacija pročistača otpadnih voda čime bi se sustav povezao u cjelinu. Trenutno se priprema teren za izgradnju. U tijeku je i revizija projekta nakon čega se kreće u realizaciju izgradnje postrojenja. Vrijednost radova iznosi 2 705 172 eura bez PDV-a, a financirati će se kreditnim i grant sredstvima – ustvrdio je Kraljević, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Po njegovim riječima, u tijeku je i završetak planiranih radova na izgradnji komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Trn.

- Cilj ovog projekta je razvoj infrastrukture koja će doprinijeti održivom ekonomskom razvoju i poboljšanju životnog standarda. Također, cilj je osigurati uvjete za privlačenje domaćih i stranih investitora u Široki Brijeg. U gospodarskoj zoni Knešpolje završeni su određeni segmenti komunalne infrastrukture, a radi se na izgradnji glavne dovodne vodovodne cijevi. Lokalne tvrtke su izgradile ili trenutno grade tisuće četvornih metara korisne površine čime će povećati proizvodne ili skladišne kapacitete - naveo je Kraljević.

Izrazio je uvjerenje kako će stvaranjem uvjeta i izgradnjom proizvodnih kapaciteta doći do povećanja zaposlenosti i standarda građana te dodao kako u realizaciju brojnih projekata imaju i podršku viših razina vlasti.

- Osim izdvajanja iz gradskog proračuna, imamo podršku od resornih ministarstava, Vlade Zapadnohercegovačke županije, Vlade Federacije BiH i države. Bez dobre suradnje s drugim razinama vlasti bilo bi teško realizirati sve projekte i planove - naglasio je Kraljević.

Pored navedenog, kako je kazao, Grad Široki Brijeg potaknuo je i razvoj turizma.

- Kroz projekt prekogranične suradnje potaknuli smo razvoj turizma u jadranskom zaleđu, te je u tu svrhu odabrana specifična lokacija kao što je naš „Borak“. Kroz taj projekt osigurali smo 391.862 eura bespovratnih sredstava, a glavni cilj je poboljšanje turističke ponude Grada. Vjerujem kako uvijek možemo bolje, težimo tome i radimo na ostvarenju zacrtanih ciljeva, a sve na dobrobit naših građana, poručio je gradonačelnik Širokog Brijega, stoji u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

HDZ BiH pozdravio preporuku EK: Nastavljamo predvoditi reformske procese

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom