Stranačke aktivnosti     | 13.11.2019. 12:42 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Glamočak: SNSD Posebnu sjednicu pretvorio u rijaliti

„Jedini povod Posebne sjednice je nemogućnost SNSD da formira vlast u Savjetu ministara. Nije postojala iskrena volja SNSD-a za srpskim jedinstvom, već je Skupština pretvorena u rijaliti, a građani su u javnom prenosu mogli da čuju priču od navodne zaštite nacionalnih interesa do jagnjića i prasića“ – kazao je član Predsjedništva SDS Nedeljko Glamočak.

„U predloženim materijalima Srpska demokratska stranka je toliko ocrnjena, najteže nego što je iko u svom njenom istorijskom periodu kvalifikovao njen rad, do te mjere da se definiše kao zločinačka organizacija. Predsjednik Šarović i bivši predsjednik Bosić se u izvještaju navode u jednom ružnom kontekstu“ – istaao je Glamočak.

Član Predsjedništva SDS Nedeljko Glamočak je podsjetio da SNSD već godinama koristi Narodnu skupštinu Republike Srpske u stranačke svrhe i godinama urušavaju dignitet naše najvažnije institucije.

„Godinama su najavljivali referendume, vraćanje nadležnosti koje su oni predali, što su i priznali na zasjedanju, reforme pravosuđa i odbacivanje odluka visokih predstavnika... Poslednja slična sjednica je rezultirala držanjem u ladici oduke o referendumu o sudu i tužilaštvu skoro dvije godine, bez objavljivanja u službenom glasniku, da bi na kraju odluka sramno bila povučena“ – rekao je Glamočak.

Glamočak je kazao da nijedan zaključak ne odražava političko jedinstvo Republike Srpske već treba da služi u dnevno političke svrhe stranaka koje su kreirale zaključke te da su zaključci neiskreni, konfuzni, neprovodivi.

„Ova sjednica je imala za cilj zaštitu Vlade RS i zaštitu politike lažnog patriotizma SNSD-a. SDA i HDZ godinama su birale SNSD za svoje partnere jer znaju da tamo sjede kvazipatriote“ – rekao je član Predsjedništva SDS.

Komentarišući Dodikove izjave o formiranju fonda za tužbe protiv visokih predstavika, Glamočak je kazao:
„Samo ne znam hoće li se taj fond ubirati od procenta od penzija, procenta od plata, procenta od boračkog dodatka građana Republike Srpske“.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo