Svijet     | 13.11.2019. 13:48 |

U napadu autobombom u Kabulu poginulo sedmero ljudi

FENA Internet

KABUL, 13. novembra  (FENA) - Najmanje sedam ljudi je ubijeno i deset, među kojima četvero stranih državljana, ranjeno je kada je kombi nakrcan eksplozivom napao vozilo koje pripada stranoj zaštitarskoj kompaniji, saopćili su afganistanski sigurnosni zvaničnici.

Niko nije odmah preuzeo odgovornost za napad tokom saobraćajne špice, a koji je uslijedio dan nakon što je afganistanska vlada pristala na razmjenu zarobljenika s talibanskim pobunjenicima, u nadi da će ponovo pokrenuti zakočene mirovne pregovore.

Nasrat Rahimi, portparol ministarstva unutrašnjih poslova, kazao je da je bombaš samoubica koji je vozio kombi napao blindirano vozilo koje pripada kompaniji GardaWorld, kanadskoj zaštitarskoj firmi čijih je četvero članova osoblja ranjeno u napadu.

- Sedam afganistanskih civila ubijeno je u eksploziji i deset ljudi, među kojima je četvero stranih državljana, ranjeno je - kazao je Rahimi.

On nije objavio nacionalnost četvero ranjenih, ali je visoki afganistanski sigurnosni zvaničnik kazao da su oni ili indijski ili nepalski državljani i da kabulska policija trenutno radi na identifikaciji ranjenih.

 Zvaničnici u GardaWorldu  i u ministarstvima vanjskih poslova Indije i Nepala nisu odgovorili na zahtjeve za komentarom, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Broj ubijenih u ruskom zračnom napadu na ukrajinski grad Černihiv porastao na 18

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskoj ofanzivi na Gazu porastao na 33.899

Izraelski tenkovi prodrli u sjever Pojasa Gaze, ubili 11 Palestinaca

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana