Ekonomija     | 13.11.2019. 15:28 |

Višković i MMF o reorganizaciji javnih preduzeća u RS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13.novembra (FENA) – Predsjednik Vlade Reublike Srpske (RS) Radovan Višković razgovarao je danas sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Martinom Petrijem o stanju u javnim finansijama, pripremama budžeta za 2020. godinu, planiranim reformama, te stanju i reogranizaciji javnih preduzeća u RS.

Razmijenjena su mišljenja i stavovi po pitanju reformi u zdravstvenom sektoru, koje Vlada planira provoditi, kao i po pitanju reorganizacije javnih preduzeća.

Predstavnici MMF-a izrazili su očekivanja da će uskoro biti formirana vlast na svim nivoima, kako bi saradnja i predviđene aktivnosti po pitanju podrške bile nastavljene u narednom periodu.

Višković je istakao da je RS finansijski i fiskalno stabilna, iako su budžet i mnoge reformske aktivnosti, kao i realizacija važnih infrastrukturnih projekata, zaustavljeni zbog neformiranja Vijeća ministara, saopćeno je iz entitetske vlade.

Dosadašnja saradnja Vlade i MMF ocijenjena je korektnom i istaknuto opredjeljenje da se na partnerskim osnovama nastavi i u budućem periodu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

MMF odobrio treću reviziju ukrajinskog kreditnog programa od 15,6 milijardi dolara

Iancu: Deficiti u budžetima prisutni u oba entiteta, ubrzati reforme (VIDEO)

Krišto-Iancu: Važnost suradnje institucija BiH i MMF-a u provođenju reformi

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom