Bosna i Hercegovina     | 13.11.2019. 16:23 |

Krešić: Prihvatit ćemo sve bh. državljane, povratnike sa stranih ratišta (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 13. studenoga (FENA) - Zamjenik ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH Mijo Krešić izjavio je kako će Bosna i Hercegovina prihvatiti sve povratnike sa stranih ratišta za koje se nedvojbeno utvrdi da su državljani Bosne i Hercegovine.

- Oni će biti tretirani sukladno našim zakonima i dokazima koje imamo i koji nam budu ustupljeni od naših partnerskih država. Mi smo dio globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a od samog početka, dugo smo u tom procesu i ispunit ćemo sve obveze koje proizlaze iz našeg sudjelovanja u toj koaliciji - izjavio je Krešić uoči predavanja o borbi protiv korupcije koje je održao u srijedu na Sveučilištu u Mostaru.

Krešić se osvrnu i na migrantsku krizu, istaknuvši kako će Bosna i Hercegovina morati naći "sustavniji odgovor" kada je riječ o sigurnosnim izazovima i migrantskom valu koji, po njegovim riječima, već dvije godine intenzivno pritiska BiH.

Situaciju dodatno otežava činjenica da nije uspostavljena vlast nakon prošlogodišnjih izbora, dodao je.

- Morat ćemo doći do nove vlasti pa da se tada pokažemo kao kredibilniji partner i Europskoj uniji i međunarodnim organizacijama. Isto tako, ako smo nešto i radili pogrešno tijekom upravljanja ilegalnim migracijama, a sigurno da jesmo, morat ćemo napraviti određene korekcije i dati kvalitetniji odgovor na to - istaknuo je Krešić.

Dodao je kako očekuje da zbog vremenskih prilika ulazak ilegalnih migranata u državu uspori.

- To će nam dati vremena da neke stvari ažuriramo i da na modelu upravljanja neregularnim migracijama, uz formiranje vlasti i uz razgovor s našim susjedima, napravimo određene korektne dogovore i relacije i damo kvalitetniji odgovor na navedene probleme. Nije dobro ako Bosna i Hercegovina postane "hotspot", a sve mi više izgleda da ćemo u nekom trenutku biti u takvoj situaciji - istaknuo je Krešić.

Izjavu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da je BiH tempirana bomba, Krešić kaže da treba ozbiljno shvatiti.

- Francuska obavještajna služba i njihove agencije za provođenje zakona su jako moćne i velike i treba ih analizirati i ozbiljno shvatiti. Trebamo to svesti na razinu razgovora i gledati na to kao na još jedan pogled i mišljenje na Bosnu i Hercegovinu, iako me žalosti što je to tako - naveo je Krešić.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3652

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1XSKpEHBe91Mreamf1F1oTokggootYob7?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hurtić: Država mora garantirati sigurnost povratnicima u cijeloj BiH (VIDEO)

Isak od Karana zatražio je da poduzme mjere iz svoje nadležnosti koje se odnose na zaštitu povratnika u RS

Dizdar potpisao ugovore s poslodavcima o sufinansiranju plata povratnicima (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom