Bosna i Hercegovina     | 13.11.2019. 16:43 |

KS - Pilot projekt „Elektronski dnevnik“ u 11 srednjih škola

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. novembra (FENA) - Pilot-projekt vođenja odjeljenske knjige u elektronskom obliku, elektronskog dnevnika, bit će u prvoj fazi proveden u 11 srednjih škola u Kantonu Sarajevo.

Uvođenje takvog dnevnika u nastavni proces u srednjim školama bilo je povod današnjem sastanku ministrice za obrazovanje nauku i mlade Zinete Bogunić s direktorima 11 srednjih škola. Dogovoreni su naredni koraci i aktivnosti za početak realizacije pilot-projekta, saopćeno je iz pres-službe Kantona Sarajevo.

U prvoj fazi projekta, od škola će učestvovati: Druga gimnazija, Četvrta gimnazija, Prva bošnjačka gimnazija, Srednjoškolski centar Hadžići, Srednja elektrotehnička škola, Srednja poslovno-komercijalna i trgovačka škola, Srednja škola za okoliš i drvni dizajn, Srednja škola primijenjenih umjetnosti, Srednja ugostiteljsko-turistička škola, Srednja medicinska škola Jezero i Srednja muzička škola Sarajevo.

Nakon uvođenja elektronskog dnevnika u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo, uvođenje digitalnog vođenja odjeljenske knjige u srednjim školama predstavlja novi korak i važan aspekt informatizacije i digitalizacije obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo.

Cilj uvođenja elektronskog dnevnika u srednjim školama je unapređenje odgojno-obrazovnog rada u školi, jednostavnije vođenje pedagoške administracije i evidencije, kao i unapređenje saradnje s roditeljima i njihova stalna informisanost o uspjehu učenika.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci i aktivnosti za početak realizacije pilot projekta. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

BiH - Najveći broj srednjoškolaca pohađa tehničke škole

U FBiH u školskoj 2022/2023. godini 0,6 posto više srednjoškolaca u odnosu na prethodnu godinu

Sajam srednjih škola u Kantonu Sarajevo 25. maja  

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'