Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 11:29 |

Delegacija Grada Sarajeva prisustvovala obilježavanju Dana općine Kumanovo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Delegacija Gradskog vijeća Sarajeva boravila je u službenoj posjeti Općini Kumanovo povodom obilježavanja 11. novembra, dana te općine.

Ovogodišnje svečanosti u Kumanovu bile su u znaku 500. godišnjice od osnivanja grada i 75. godišnjice od oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

Gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski zahvalio je delegaciji iz Sarajeva što je prisustvom uveličala obilježavanje godišnjice općine, izražavajući želju da se ubuduće intenzivira saradnja Grada Sarajeva i te općine.

U okviru zvaničnog programa posjete, delegacija Grada Sarajeva položila je cvijeće na spomen-obilježje i odala počast oslobodiocima grada.

Potom su prisustvovali svečanoj sjednici u Nacionalnom kulturnom centru "Trajko Prokopiev", na kojoj su uručene zahvalnice i plakete zaslužnim građanima koji su doprinijeli razvoju općine u različitim sferama društvenog života.

U okviru svečanosti, delegacija je prisustvovala i  otvaranju likovne izložbe “Kumanovski likovni umjetnici 2019” koja sadrži slike nastale u različitim likovnim tehnikama, instalacijama i video umjetničkim projekcijama.

U posjeti Kumanovu boravili su predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Igor Gavrić, zamjenica predsjedavajućeg Edina Gabela, te gradski vijećnici Nuko Grebović, Velija Katica, Miro Lazović i Sanela Holjan, saopćeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Konstituisan Odbor za dodjelu 'Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva' u 2024. godini

Ademović: Grad Zagreb i Grad Sarajevo nastavljaju odličnu saradnju

Razmatrana problematika provođenja nadležnosti Grada Sarajeva iz oblasti urbanog planiranja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo