Sport     | 14.11.2019. 12:05 |

Džumhur: Najteža sezona u karijeri, ali sam ispunio primarni cilj

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur završio je još jednu sezonu koju je ocijenio kao najtežu u karijeri. No, ističe da može na kraju biti zadovoljan ostankom među 100 najboljih na svijetu, što mu je, kako kaže, bio primarni cilj. 

Džumhur je prošle godine bio 23. igrač na ATP listi, u ovu godinu je ušao sa 47. pozicije ali je zbog serije loših rezultata i činjenice da je na velikom broju turnira morao igrati kvalifikacije, pred kraj sezone ispao iz Top-100. Na kraju se ipak vratio među 100 najboljih i trenutno je 93. igrač na svijetu. 

- Ispunio sam primarni cilj da ostanem među najboljih 100 tenisera svijeta. Nije bilo lagano i bilo je puno pritiska, a mislim da sam dobrim igrama uspio to ostvariti. Nekada ne treba biti previše samokritičan prema sebi, posebno kad se stvari dobro završe - kazao je Džumhur.

 

Od naredne sezone očekuje mnogo više, posebno na početku godine kada nema mnogo bodova da brani. 

- Siguran sam gdje mogu puno toga ostvariti, posebno na početku sezone gdje sam bio dosta povrijeđen i gdje nemam puno bodova za braniti. Tu je šansa za napredovanje - istakao je bh. teniser.

Kada je u pitanju stručni štab, Džumhur ističe da tu neće biti promjena. Vjeruje da zajedno mogu napraviti mnogo toga, mentalno je, kako kaže, postao sigurniji, jači i nema zamjerki na rad s trenerom Petrom Popovićem.

Osvrnuo se i na nastupe za Davis Cup reprezentaciju BiH, ističući da će sigurno nastupiti u narednom meču protiv Južnoafričke Republike.

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Džumhur bez plasmana na turnir u Dohi

Džumhur pobijedio Italijana Maestrellija u kvalifikacijama za turnir u švedskom Bastadu

Donacija Damira Džumhura učenicama za međunarodno takmičenje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo