Stranačke aktivnosti     | 14.11.2019. 12:55 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Naša stranka - Kantonalni odbor Sarajevo: Podržan izvještaj ministra komunalne privrede i predsjednika NO JKP Rad o zapošljavanju u tu firmu

Sinoć je u sjedištu Naše stranke održan redovni sastanak njenog Kantonalnog odbora za Kanton Sarajevo. Razmatrana je aktualna politička situacija na području Kantona, ali i BiH. U sklopu pripreme za predstojeću sjednicu Skupštine Kantona analiziran je i nacrt budžeta za 2020. godinu te je donesena preporuka da se on podrži. Analizirane su trenutne aktivnosti BH bloka te su donesene smjernice za rad Naše stranke u cilju uspostavljanja što uspješnijeg njegovog budućeg djelovanja. Na kraju, u okviru tačke razno, raspravljana je i tema navodnog nezakonitog zapošljavanja u JKP Rad, koje je proteklih dana insinuirano u pojedinim medijima. Na osnovu pismenog obraćanja predsjednika Nadzornog odbora JKP Rad te usmene informacije ministra komunalne privrede Kantona Sarajevo, u kojima je jasno navedeno da je u potpunosti ispoštovana zakonom propisana procedura, Kantonalni odbor je prihvatio i podržao njihove zvanične izvještaje. Naposljetku, kao i svaki put do sada, Kantonalni odbor ohrabruje i poziva sve one koji sumnjaju u zakonitost rada bilo kojeg člana Naše stranke, a koji obnaša bilo kojiu funkciju u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, ili, pak, u nekoj od kantonalnih institucija, da se obrati direktno nadležnim institucijama koje će procesuirati te navode u zakonom propisanim procedurama.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Edin Forto: BiH će nadživjeti sve koji je negiraju

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!