Ekonomija     | 14.11.2019. 13:12 |

Žene 'vode' oko 30 posto kompanija u privredi RS

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 14. novembra (FENA) - Oko 30 posto kompanija u Republici Srpskoj je u vlasništvu ili suvlasništvu žena i one zapošljavaju oko 17 posto ukupne radne snage u privredi u tom bh. entitetu, rečeno je danas na otvaranju Prvog sajma preduzetništva žena u RS.

Predsjednik Područne privredne komore Banja Luka Goran Račić kaže da je ova komora prepoznala značaj žena u preduzetništvu i osnovala Savjet za žensko preduzetništvo.

Kroz komorski sistem, kako navodi, ženama je omogućen ravnopravan tretman u poslovanju, a kreirana je i strategija ženskog preduzetništva.

Žene-preduzetnice podržala je i entitetska predsjednica Željka Cvijanović, koja je naglasila je da one poslovnom inicijativom i aktivizmom učestvuju u ukupnom razvoju tog bh.entiteta.

-Žene su te koje svojim angažmanom, poslovnom inicijativom, aktivizmom i naporima koje ulažu učestvuju u ukupnoj privrednoj slici i razvoju RS – dodala je ona.

Entitetski ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević podsjetio je da je usvojena Strategija razvoja ženskog preduzetništva do 2023. godine, čime je sistemski podržan razvoj ženskog preduzetništva.

- Cilj nam je unapređenje ove djelatnosti, odnosno bolje povezivanje preduzetnica i kvalitetnija finansijska podrška njihovim projektima – rekao je Petričević.

Sajam je organizovala Privredne komore RS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Prosječna cijena prodatih novih stanova 1.754 KM/m2, cijene porasle 5,3 posto

Najavljen projekt '100 najvećih u BiH' pod sloganom 'Moramo naprijed'

Vlada HNŽ-a povećala izdvajanja za poticaje u poljoprivredi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo